Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Obiective turistice in Bucuresti

Obiective turistice in Bucuresti

Desi denumirea de “Micul Paris” nu mai este intocmai adecvata pentru Bucurestiul modern, acesta ramane in continuare cel mai important centru urban al tarii, precum si punctul de plecare pentru multi turisti in alte parti ale Romaniei, dar si orasul in sine acapareaza un numar apreciabil de vizitatori datorita numarului de obiective turistice in Bucuresti.

Orasul este plin de obiective turistice, cu cateva va veti intalni cand vreti sa ajungeti dintr-un punct in altul, in vreme ce altele va trebui sa stiti unde sa le cautati.

Din prima rubrica nu se poate sa nu mentionam Casa Presei Libere sau Casa Scanteii cum era cunoscuta in perioada comunista, aceasta cladire este unul din primele lucruri pe care le vad cei ce intra in Bucuresti in masina. Proiectul cladirii este inspirata de Universitatea Lomosov din Moscova si inainte de 1989 aceasta era sediul ziarului “Scanteia” – ziarul Partidului Comunist Roman. Dupa 1989 cladirea a adapostit redactiile primelor ziare libere din Romania – de aici si numele.

Soclul gol din fata Casei Presei avea pe el o Statuei uriasa a lui Lenin, aceasta fiind daramata in martie 1990 in semn de razbunare pe tot ce amintea de perioada comunista.

Tot o “casa” foarte importanta in Bucuresti, este Casa Poporului – in prezent Palatul Parlamentului. Aceasta cladire monumentala nu este importanta doar pentru capitala si pentru tara, ci si la nivel mondial, fiind a doua cladire administrativa ca marime dupa Pentagonul din America. A fost construita initial in perioada comunista, dar in prezent Parlamentul Roman isi duce toate sedintele in cele aproximativ o mie de camere.

Schimband registrul, la capitolul obiective mai putin incarcate de istorie recenta, trebuie mentionat Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa, care a trecut printr-o renovare recenta si o rearanjare a exponatelor, nu trebuie ratat.

Orasul detine mult mai multe palate decat cel al Parlamentului, trebuiesc mentionate Palatul Stirbei, Palatul Telefoanelor, Palatul Regal – care acum este Muzeul national de Arta, Palatul Mogosoaia si Palatul Casei de Economii si Consemnatiuni, sunt doar cateva din variatele palate pe care le puteti vizita in Bucuresti cu ajutorul serviciilor noastre de rent a car Bucuresti.

This entry was posted in Blog, Bucuresti and tagged , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu