Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Top curiozitati istorice despre Bucuresti

bucuresti

Vibrant si intesat de obiective turistice care merita vizitate, orasul Bucuresti se numara printre cele mai frumoase capitale europene. Ceea ce frapeaza la acest oras, pe langa splendidul stil arhitectonic ce imbina trecutul cu modernul, este istoria sa incarcata si numeroasele lucruri mai putin stiute despre el.

In anul 1659, pe timpul domniei lui Gheorghe Ghica, orasul devine capitala Tarii Romanesti si tot pe atunci incepe pavarea primei ulite (Calea Mosilor de azi) cu piatra de rau. In 1704 a fost construit spitalul Coltea, care este cel mai vechi spital din Bucuresti, iar in perioada anilor 1900-1930, orasul Bucuresti a fost unul dintre cele mai frumoase si mai moderne orase din Europa. Acesta era in aceeasi categorie cu Londra sau Parisul, de aici si denumirea de Micul Paris.

Prima strada din Capitala a fost actuala Calea Victoriei, care era acoperita cu trunchiuri de copaci si se numea Drumul de Lemn, iar primele drumuri din Bucuresti pavate cu piatra de rau se amenajeaza in 1661.

In trecut, Lipsani era o zona rezidentiala, in care locuiau numerosi artisti si scriitori. Numele strazii Lipscani din Bucuresti provine de la orasul Leipzig si aminteste de comertul dinamic al romanilor din acea vreme.

Bucuresti-ul este infratit cu 9 orase din lume. Cele mai importante orase sunt Beijing, Atlanta, Budapesta si Hanovra.

Micii, una dintre mancarurile cele mai populare ale romanilor, au fost “inventati” de Iordache Ionescu, proprietarul unui restaurant din Bucuresti, denumit “La o idee” (de pe strada Covaci). Ei au aparut atunci cand Ionescu, in lipsa ingredientelor necesare pentru carnati, a folosit amestecul de carne cu bicarbonat facand carnati mici fara invelis. Aceasta avea sa devina o afacere de succes.

Bucurati-va de toate lucrurile mai putin cunoscute despre acest oras fascinant numai alaturi de Inchirieri Masini Bucuresti Otopeni, care va pune la dispozitie masini cu care va puteti aventura intr-o nemarginita poveste in descoperirea tainelor acestui loc presarat cu istorie si mister!

 

This entry was posted in Bucuresti and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu