Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Vacanta mea low cost: Un tur prin Romania – Partea III

castelul-Peles-Sinaia4

Ne continuam si astazi vacanta mea low cost: Un tur prin Romania – Partea III. In acest “capitol”, aflam unde si cum putem ajunge cu usurinta plecand de la Ploiesti, un oras industrial dar cu mult potential… “livresc”, fiind camin pentru artisti precum Caragiale, Nichita Stanescu, Nino Stratan si multi altii.

Traiectoria de vacanta (sau de weekend) logica pentru ploiesteni este muntele. Muntele este la doar o ora distanta de Ploiesti – vorbim despre statiunile de pe frumoasa Valea Prahovei. La vreo ora de mers cu masina, veti ajunge la Sinaia, cea mai urbana si cea mai draguta dintre statiunile de aici, daca ma intrebati pe mine. Orasul are tot: optiuni de mancare, de shopping, cafenele de-a lungul Bulevardului Carol si muzee accesibile (Muzeul de Stiinte Naturale, Muzeul Orasului Sinaia, Muzeul George Enescu sau Cazinoul cel fascinant si bineinteles, faimoasa si maiestuoasa resedinta regala: Castelul Peles). Daca vreti sa urcati pe munte, pana sus, la cota 1400 sau la cota 2000, o puteti face direct din padurile din spatele Castelului Peles. La coborare, puteti sa popositi si la Manastirea Sinaia pentru o clipa de meditatie.

Daca vreti si mai mult munte, puteti sa va continuati incursiunea spre Predeal si Busteni, alte statiuni de vacanta deosebit de populare. Depinde mult si de sezon: acestea sunt destinatii foarte cautate, desigur, pe timpul iernii, cand se poate practica aici schi sau alte sporturi care nesesita zapada.

Daca va doriti sa mergeti si mai departe, si mai sus, puteti merge spre Brasov. Prima oprire – de asemenea indicata in special iarna – este Azuga. Orasul Brasov este unul dintre cele mai frumoase si pline de istorie din tara. A fost construit de colonistii sasi in evul mediu, iar secolele de coabitare, ca si meticulozitatea si harnicia germana sunt vizibile aici in arhitectura baroca si in atmosfera liberala si cosmopolita. Plecand in incursiune din Piata Sfatului, puteti vizita muzee (Muzeul Orasului Brasov, Muzeul de Arta, Muzeul Etnografic sau Casa Muresenilor sunt doar cateva sugestii), va puteti plimba printre stradutele petruite cu case vechi si colorate si apoi va puteti urca in masina inchiriata la Brasov si urca mai departe spre Poiana.

Acest articol a fost publicat in Blog, Bucuresti, Featured, inchirieri masini, Tururi Private.

Lasa un comentariu