Rezervari telefonice
(004) 0733 311 177

Vizitati cele mai frumoase locuri din Otopeni!

Snagov

Primavara aceasta ne indeamna la cunoastere, descoperire si traire. Primavara este propice inceperii unor proiecte noi, fauririi planurilor de vacanta si crearii unor noi aventuri. Redescoperiti frumoasa Romanie, care se afla intr-o continua schimbare, intr-o nesfarsita transformare, tocmai de aceea fiind important sa nu dam uitarii radacinilor istoriei, a originilor frumoasei povesti care este Romania.
Datorita asezarii sale geografice, in imediata apropiere a capitalei Romaniei, Bucuresti, si a existentei pe teritoriul sau a Aeroportului International Bucuresti – Otopeni, care ii confera un statut privilegiat, orasul Otopeni a cunoscut o dezvoltare economica, sociala si culturala continua.

Asezarile omenesti din regiunea în care se află localitatea Otopeni dateaza din comuna primitiva. Cu prilejul sapaturilor efectuate in anul 1966 pentru construirea Aeroportului International „Henri Coanda” – Bucuresti, arheologul Margareta Constantiniu de la Muzeul de Istorie al municipiului Bucuresti a identificat fragmente de ceramica veche si alte obiecte care au apartinut unei importante asezari omenesti existente inca din prima perioada a epocii fierului (epoca fierului: 800 i.e.n. – finele secolului i.e.n.). Intr-un strat suprapus a fost descoperita o alta asezare, mai noua, din secolul al X-lea e.n. (Urseanu F. – 1966).
Numele vechi al locului era Hodopeni, fiind atestat intr-un Hrisov din 1547. Daca pana in 1950 Otopeniul facea parte din judetul Ilfov, ulterior a trecut in subordinea Bucurestiului, intarind astfel legaturile sale cu capitala.

Gradina zoologica Bucuresti
La doar 15 minute de mers cu masina de Otopeni se afla gradina zoologica, locul perfect pentru a petrece o zi de neuitat alaturi de familie sau de prieteni. O vizita la gradina zoologică este cea mai inspirata alegere daca doriti sa evadati din atmosfera urbana, aglomerata si zgomotoasa pentru a va relaxa in mijlocul naturii, inconjurati de liniste si armonie. Aveti ocazia de a admira o multime de animale si specii de pasari autohtone si exotice, de la maimute si bivoli, pana la pume si gainuse de balta.

Domeniul Stirbey de la Buftea
Pentru o doza zdravana de energie si o stare de spirit inegalabila, nu trebuie sa ratati Domeniul Stirbey de la Buftea, un loc linistit cu o atmosfera placuta si relaxanta, dar in acelasi timp plin de rafinament si eleganta.
Va puteti bucura de plimbari indelungate, admirand totodata natura si descoperind istoria locului. Puteti vizita Palatul Stirbey, Capela Sfanta Treime, Lacul sau Turnul de apa.

Parcul Central Otopeni
Uneori simtim nevoie sa ne bucuram de natura si de spatiile verzi in liniste, fara presiunea timpului si a aglomeratiei constante, sa traim bucuria plimbarii, fara sa ne ferim de oamenii grabiti din jurul nostru. In Otopeni există un parc extrem de linistit, frumos amenajat ce adaposteste statuile unor autori romani celebri, care din cand in cand se transforma in muzeu in aer liber prin intermediul evenimentelor de arta sau de istorie organizate aici.

Tiriac Collection
Daca sunteti pasionati de masinile de epoca si clasice, in Otopeni aveti ocazia de a vizita una dintre cele mai bogate colectii din lume – Tiriac Collection. Cunoscutul om de afaceri detine unele dintre cele mai vechi si rare automobile din lume, printre primele modele create de industria auto la inceputul secolului XX.

Lacul si Manastirea Snagov
Padurea Snagov reprezinta o ramasita din vechii Codri ai Vlasiei, care in trecut acopereau intreaga Campie Romana. Lacul Snagov se intinde pe 6 kilometri patrati, iar vegetatia din zona include stuf, papura, nuferi albi si galbeni, acestia din urma fiind o specie protejata prin lege. La doar cateva minute de mers cu masina se afla Manastirea Snagov, atestata in anul 1408, unde au fost tiparite primele carti in limba romana cu caractere latine, de catre carturarul Antim Ivireanul.

Bucurati-va de cele mai frumoase momente alaturi de cei dragi alaturi de Inchirieri Masini Bucuresti Otopeni, care va pune la dispozitie o gama larga de masini de inchiriat, pentru aventuri minunate si clipe memorabile!

This entry was posted in Bucuresti and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lasa un comentariu